Frans av Asissis bønn!

"Herre gjør meg til redskap for din fred!
La meg bringe kjærlighet der hatet rår.
La meg bringe forlatelse der urett er begått.
La meg skape enighet der uenighet rår.
La meg bringe tro der tviler rår.
La meg bringe sannhet der villfarelse rår.
La meg bringe lys der mørket ruger.
La meg bringe glede der sorg og tyngsel rår!

La meg ikke søke så meget å bli trøstet som å trøste.
Ikke så meget å bli forstått som å forstå.
Ikke så meget å bli elsket som å elske!
For det er gjennom at man gir at man får.
Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.
Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!
Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv!"

- Frans av Asissi's bønn

torsdag 16. august 2012

Are you the person who you are looking for is looking for?

Kyss på kinnet av prinsen min!
Er du på jakt etter den rette?

Jeg har vært det helt siden jeg var forelsket for første gang... Opp gjennom årenes løp har jeg selvfølgelig gjort meg opp tanker om hvordan han skal være. Kanskje sett for meg hårfarge, øyenfarge, hvilke kvaliteter som er bra å ha, trosretning, politisk ståsted, sportslig, musikalsk, ansvarsbevissthet og modenhet, men også barnslig... Er han flink med barn? Er han tålmodig? Har han sosiale antenner nok til å forstå meg, enn så vanskelig jeg er? Har vi felles interesser? Hva gjør vi på 10, 20 og 30 år etter at vi er gifte? Er han en god leder? Har vi et åndelig fellesskap?

Jeg har sett på mine foreldre, sett på andre ektepar, sammenlignet... Men ingen har vel vært akkurat det ekteparet jeg/vi en dag kommer til å ende opp som. Takk og lov, eller?
De australske jentene i klassen min på Gå Ut Senteret fant en god nettside med mange andakter, seminarer og forelesninger (Redstone church: Message archive). Vi begynte å se en serie på 4 seminarer, av Andy Stanley, om "New rules for love, sex & dating".

ANBEFALES: single, kjærestepar, samboere, ektepar, kristne, muslimer, humanister, jøder, ateister, unge, gamle, gutter, jenter... ALLE!

Denne serien har endret livet mitt. Den har endret væremåte, tankesett, syn på de jeg møter, min holdning, rett og slett alt! Spørsmålet Andy stiller meg og deg gjennom disse 4 seminarene er:


"Are you who the person you are looking for is looking for?"

Det handler ikke lenger om å finne den rette. Det handler om å være den rette. For når du da møter den "rette", er du "rett" for ham. Forstod du? Altså satte jeg meg ned, for å tenke... Er jeg, meg selv, alt det jeg ser etter, i "mannen i mitt liv"? For når jeg stilte meg selv det spørsmålet, ble det mer behagelig å sette terskelen litt lavere! Huff... Så nå jobber jeg med mine egne kvaliteter, det anbefales, jeg lærer mye om meg selv på veien!

Dagens utfordring: Se/hør på det første seminaret. The right person myth

Da vil du antageligvis også ta min neste utfordring: Se/hør på de tre gjenværende seminarene. The gentleman´s club, Designer´s sex, If I were you

Anbefaler boken "Kjærlighetens fem språk" av Gary Chapman.

Det kan forandre deg, forberede deg og utruste deg for livet. Tør du det?

Er du allerede gift? Så du tenker, dette er urellevant? Vel, det viser seg, at flertallet av de som svarer, sender mailer til Andy, og som har hatt nytte av seminarene, er ektepar. Dette kan være med på å bevisstgjøre dere om feller, holdninger og ting som kan være til hjelp.

1 kommentar:

  1. Jeg har sett disse filmene og det har vært en utrolig bra opplevelse og lærdom.(selv for oss gutter!) Mye viktige ting for å ha suksess i forhold, og flere ting som ikke jeg hadde tenkt over før.

    Jeg kan skjønner hvis folk synes det er litt stress å komme i gang og se disse filmene, men du vil ikke angre! Det er en garanti! Fytti fresa så glad du vil være for at du gjorde det!

    Full pupp og kjøret går!
    Jonas

    SvarSlett