Frans av Asissis bønn!

"Herre gjør meg til redskap for din fred!
La meg bringe kjærlighet der hatet rår.
La meg bringe forlatelse der urett er begått.
La meg skape enighet der uenighet rår.
La meg bringe tro der tviler rår.
La meg bringe sannhet der villfarelse rår.
La meg bringe lys der mørket ruger.
La meg bringe glede der sorg og tyngsel rår!

La meg ikke søke så meget å bli trøstet som å trøste.
Ikke så meget å bli forstått som å forstå.
Ikke så meget å bli elsket som å elske!
For det er gjennom at man gir at man får.
Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.
Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!
Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv!"

- Frans av Asissi's bønn

lørdag 24. mars 2012

Militærkuppet går sin gang!

Bildet er hentet fra ABCnyeter.no
Her kommer ny og gammel informasjon.

Bildet er hentet fra TV2.no
Først av alt er jeg lei av å være fastlåst her. Mali er et fantastisk land med "gode fiskemuligheter", som Espen Halvorsen så gjerne ville presisere. Men når jeg ikke kan få glede av det Mali har å by på av severdigheter, er dette gjestehuset like kjedelig i lengden som alle andre hus.

I går var vi lei, alle som en. Men i dag holdt vi på å gå på veggen!

Heldigvis fikk vi noen oppturer i dag! På ettermiddagen ble vi invitert bort til direktør og frue, Roar og Hildegunn Flacke, der fikk vi ta en avkjølende dukkert i bassenget og litt "kaffikos". Senere på kvelden kom Roar over til gjestehuset, og sammen med pappa, Irene og Roar, fikk vi spilt et par omganger med "Mattis" og "Gule Øyne". Slikt høyner alltid mitt humør, og jeg vet at det gjelder flere i min familie også!

Skyting har det vært mindre av i dag. Men når jeg leser nettaviser fra land rundt om i verden, blir jeg lettet i det ene øyeblikket og bekymret i det neste. Det beste kunne kanskje være å bare lese "Tommy og Tigern" eller "Billy" hele dagen, i stedet for å være på internett... Men det ville være ganske dumt.

Jeg vil takke alle som har sendt meldinger, både på mobil, facebook, skype og mail. Det har vært oppmuntrende! Selfølgelig har det bydd på en del spørsmål som må besvares (når jeg egentlig vet alt og ingenting selv), men det er "trøst" i å dele disse tingene sammen. Takk!

Fortsett å be for situasjonen i Mali, og om at flyplassen må åpne igjen!

I går skulle jeg egentlig ha vært i Oslo, sammen med klassen min, Faith in Action, for å forberede en konferanse i Storalen. Den heter REACH. Det hadde vært ønskelig å få med seg dette arrangementet, men for dere som har mulighet; nyt det for meg!

Siste nytt fra Frankrike:
"Le Monde, fransk avis, skriv i kveld kl. 20.35 noko som kanskje kan være ein ørliten optimisme. Ubekrefta meldingar seier at lojale styrkar til den demokratisk valte president, Amadou Toumani Toure; ATT, har teke tilbake kontorll over fjernsynet og nasjonsalforsamlinga. Om dette blir bekrefta vil dette være eit viktig signal om at vinden kan være i ferd med å snu. Ein av grunnane til at kuppførsøket mislukkast ser ut til å være manglande støtte til kuppmakerane frå dei politiske partia og millitærleiinga. Nyhetene til RFI kl. 22.30 lokal tid, bekreftar ikkje dette. I morgon veit vi kanskje meir?" Oversatt av Gjermund Johannes Lygre, hentet fra bloggen som Gunn Maritt Lygre stadig oppdaterer: God natt

Ellers kan jeg oppmuntre med et innlegg som min lillesøster fikk skrive på fellesbloggen tidligere i dag: Ingeborg sine inntrykk

Avreise vet vi ingenting mer om. Noen flyselskaper har ikke tenkt seg til Mali før i april, mens Air France venter til tirsdag/onsdag.

En gledelig nyhet er at portforbudet ble oppløst i dag. I hvert fall på dagtid. Nå må vi være inne fra 18.00 til 06.00, men selv på dagtid er vi svært forsiktige. Tidligere i dag fikk vi hjelp av en ansatt til å handle for oss. En av varene som kom tilbake, på tross av at mye enda var stengt, var mange mango. Det satt vi å spiste, med grimaser, lyder, smil, latter, smattelyder, tråer i tennene og kliss.

På kvelden lagde lillesøsteren min grønnsakssuppe av seg selv, tok litt tid før vi oppdaget at hun hadde et prosjekt på gang. Grunnen til at vi i det hele tatt ble mistenksomme var vel at kjøkkendøren stod lukket litt for lenge, uten lyder. Men suppen ble god den, og dermed har vi bestilt den til i morgen kveld også. Det kan mildest talt kalles "å koke suppe på spiker", for det var vann, litt grønnsaker hun hadde skjært opp, olje og buljong. Hvor hun tok ideen fra, aner jeg ikke. Men det var nok godt for henne å legge bort Sims 3 og Donald Duck & CO....

En gang på ettermiddagen kom beskjeden om at vannet skulle kuttes. Vi hadde allerede fylt bøtter og kar, men fant frem alt av gryter og baljer også. Denne advarselen sa nemlig at vannet skulle være borte frem til mandag. Vannet har vært borte, men det har også kommet tilbake. Akkurat nå er det borte igjen! Når dagene byr på ca. 40 *C, er vann nødvendig av flere grunner...

Strømmen er det som redder oss, både fra å smelte helt bort (med "klim") og for å holde oss oppdaterte på internett! Det har ført til at jeg har "bokmålisert" hele bloggen min i dag.

"Situasjonen er framleis uavklart. Vi har ikkje høyrt skuddsalver i ettermiddag, og er avventande til kva som vil skje vidare. Det er rimeleg mange senario, og nokre av dei er ikkje greie. Problem med misnøye mot juntaen i befolkninga, konfrontasjonar mellom presidentvenlege soldatar og kuppmakerane, ustabilitet i landet og fritt leide for rebellane i nord, plyndringar i gatene forårsaka også av juntaen, matvaresituasjonen er vanskeleg og prisane er femdobla på få timar. Flyplassen og grensene er stengde, sentrum og vegane er utrygge. Det er fare for å bli stoppa og i beste fall kun bli fråteken bil og verdisaker. Så vi held oss inne! Om vi gjerne skulle ha vore flytta herifrå snarast, veit vi og har tillit til at Normisjon, deira kontakt med styresmakter og andre organisasjonar gjer sitt ytterste for å være oss til hjelp. Ingen kan trylle, så dette er ein real jobb. Takk, til alle dykk som svettar for oss, ein fin vårdag heime i Noreg." utdrag fra Gunn Maritt Lygres' innlegg i kveld: God kveld

Noen utnytter situasjonen til egen vinning.
Bildet er hentet fra Dagbladet.no
Følg også med på:
Bloggen til Irene: http://irenelygre.blogspot.com/
Bloggen til familien Flacke: http://bamrof.blogspot.com/
Nettavisen Malijet fra Mali: http://malijet.com/
Nettavisen Le Monde fra Frankrike: http://www.lemonde.fr/
- Ellers vet jeg at Norges aviser følger opp med informasjon, i og med at det nå er mellom 60 og 70 nordmenn i Mali.

Lurer du på noe? Still spørsmål til dette innlegget, og jeg vil svare. På den måten kan alle se spørsmål og svar, slik at jeg slipper å gjenta meg selv.

2 kommentarer:

  1. Du må helsa jengen å sei at me tenke på dåkke! Håpe dåkke kjeme him snart! <3

    SvarSlett
  2. Det ska eg gjera Johanna! Det ska bli godt å komma him te kjente å kjære! Hels masse tebake! :)

    SvarSlett