Frans av Asissis bønn!

"Herre gjør meg til redskap for din fred!
La meg bringe kjærlighet der hatet rår.
La meg bringe forlatelse der urett er begått.
La meg skape enighet der uenighet rår.
La meg bringe tro der tviler rår.
La meg bringe sannhet der villfarelse rår.
La meg bringe lys der mørket ruger.
La meg bringe glede der sorg og tyngsel rår!

La meg ikke søke så meget å bli trøstet som å trøste.
Ikke så meget å bli forstått som å forstå.
Ikke så meget å bli elsket som å elske!
For det er gjennom at man gir at man får.
Det er ved å glemme seg selv at man finner seg selv.
Det er ved å tilgi andre at man selv får tilgivelse!
Det er ved å dø at man oppstår til det evige liv!"

- Frans av Asissi's bønn

onsdag 28. mars 2012

Når det stormer!

I går fikk jeg ut litt utmattelse og irritasjon ved å løpe opp og ned trappene vi har på gjestehuset, 2 etasjer, 20 ganger (i 46 grader). Hørtes det lett ut? Jeg kan få Irene til å bekrefte det, det var ikke lett. I dag har begge noe vanskelig/vondt for å gå i trappene. Det gjør godt! Det er vondt, men det er deilig!

Helt siden vi stod opp i dag, har vinden herjet i Bamako. Vi brukte formiddagen på taket, i et forsøk på å få farge (det har vi klart, til de grader). Men håret blåste, trærne blåste, vannet i "bassenget" blåste (vannet var gult av støv) og håndklær blåste. Stress! Men vi har fått oss en dukkert i Hildegunn og Roar sitt basseng i dag, der var det noe roligere, deilig. Takk!

I kveld har vi sett "The Blind Side", noe som selvfølgelig gir god stemning, mens vi spiste pizza som ble levert på døra av "Da Guido Pizzeria". NAM! I det jeg satte meg på data'n etter at filmen var avsluttet, hørte jeg et høyt "dunk". Både jeg og Irene løp opp på taket. Alt vi så når vi kikket ut over byen var støv, et gult lys som viste konturer av byen. Trærne lagde spennende lyder, og ting veltet og bråkte rundt på tomtene. Vi sikret det vi kunne sikre på vårt tak, slik at ikke vakten vår eller andre uskyldige mennesker skulle få ting i hodet som kom fallende fra himmelen.

Altså. Det som foregår ute nå, må kunne kalles en regntidsvarsel. Det blåser "veggimellom" og lukter godt. Tenk om jeg skulle få oppleve både varmetid OG regntid dette året? Varmen har vi jo opplevd, kuldetiden har vi fått alt av, og nå gjenstår regnet. Vi fikk mangoregn mens vi var i Bafoulabé, men det telles ikke...

Reiseruten er forandret, igjen. For 7. gang! Nå skal vi ikke til Togo, antagelig kommer jeg aldri til å reise til Togo, så det var den muligheten. Men vi får en hel (inkludert den koselige svippturen innom den senegalesiske ambassaden) dag på flyplassen i Bamako, et døgn i Senegal (på et tipptopp hotell) og så videre gjennom Europa, innom her og der. Det vil si: 3 dager på å komme oss hjem!!!

Men vi har faktisk tro på at det kommer til å skje. Derfor er jeg veldig munter akkurat nå, selvfølgelig har "stormen" ute litt påvirkning på humøret, det gjør at jeg nå sitter med en humørskala på, skal vi si, 9 av 10!

Ellers er det meldt litt demonstrasjoner rundt i byen i morgen. La oss håpe dette ikke har påvirkning på vårt opplegg. Mamma har skrevet ny informasjon, angående situasjonen i Mali, på bloggen:
RFI melder i kveld kl. 22.30 at portforbodet blir oppheva frå i morgon og at grensene opnar for vanleg trafikk. Den vestafrikanske union (CDEAO) har vore samla til eit møte i Abidjan i dag, og drøfta krisa i Mali. Dei er enige om å sende fem av sine eigne leiarar til Mali på torsdag for å samtale med juntaen. Dei ynskjer ei løysing der ATT overgjer makta til leiaren for nasjosonalforsamlinga, slik at han kan danne ei regjering som kan styre i ein overgangsperiode, til val blir gjennomført. Soldatane blir bedne om å gå tilbake til kaserna.

Ingeborg har også lagt ut ett nytt innlegg, Ingeborg sitt fangenskap...

Jeg kan meddele at jeg på søndags ettermiddag suser videre med fly. Fra Oslo til Nice (sør Frankrike) på ferie en halv uke. Det blir et hyggelig gjensyn med noen av fjorårets elever på Gå Ut Senteret.

Nice i all sin prakt!!!
Bildet er hentet på google.no!
Ha en fortryllende og velsignet kveld videre, alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Spennende å følge meg på bloggen din Gunhild! Jeg har både dere og Mali med i bønnene mine og håper alt vil ordne seg. God tur hjemover, håper reisen iallfall blir sånn nogenlunde som dere har planlagt;) ellers veldig koselig å lese værbeskrivelsene dine, kjenner "rett før regntiden" luften som om jeg var der ut fra de beskrivelsene der:) klem fra Helene Rødland

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Helene! Så hyggelig å hørra fra deg! Takk! Me satse på at alt går fint! I kveld må me pakka vekk alt som ikkje tåle støv, alle golv og overflater e støvbelagte! Ellers e det pakkestemning, å det e fusste gong i løpet av dessa 7 dagane i "fangenskap"... Godt tegn, håpe eg! :)

      Slett